Resultats de la cerca frase exacta: 325

Diccionari de la llengua catalana
81. sester
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Mesura de capacitat per a grans, de valor variable segons les contrades. Mesura de capacitat per a vi, pròpia del Pallars, equivalent a 40 porrons. Mesura de capacitat per a oli, pròpia del Conflent. [...]
82. bordelès -esa
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Natural de Bordeus. Relatiu o pertanyent a Bordeus o als seus habitants. Que té una capacitat compresa entre 200 i 240 litres. Bota bordelesa. Mesura de capacitat per a vi, equivalent a uns 225 litres. [...]
83. emborratxar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Amarar (un aliment) amb vi, licor, etc. Emborratxar un pastís. Pintar d'uns colors forts i vius que alteren l'harmonia de la composició. Barrejar els colors (d'una roba) en rentar-la. Emborratxar-se un vestit.  [...]
84. abocat -ada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que deixa a la boca un principi de gust dolç. Vi abocat. [...]
85. aiguader 1 -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Abstemi . Deu ser aiguader: mai no he vist que begui vi. [...]
86. caixer 2
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparat ritualment i autoritzat per la llei hebraica. Vi caixer. Carn caixer. [...]
87. setembre
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Novè mes de l'any. Al setembre, el vi està per vendre. [...]
88. vinificació
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Conjunt de les operacions i dels processos de l'elaboració del vi. [...]
89. xerès
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Vi blanc generós originari de la ciutat de Jerez de la Frontera. [...]
90. cup
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Recipient generalment d'obra sobre el qual es trepitja el raïm i on el most es transforma en vi. Apartament o edifici separat on s'elabora el vi. Soterrani que serveix per a guardar olives, gra, etc. [...]
Pàgines  9 / 33 
<< Anterior  Pàgina  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  Següent >>